WDS’19 en PS Sports & Events slaan handen ineen

PS Sports & Events is een organisatie die met zijn voetbalschool jong voetbaltalent een kans wil bieden om door te breken. Daarbij komen niet alleen voetbaltechnische aspecten aan bod, maar ook persoonlijke zoals weerbaarheid. Aan vooral dat laatste ontbreekt het in de huidige voetbalwereld. Sedat Siner, drijvende kracht achter PS Sports & Events, verwoordt het zo: “Het is belangrijk dat een speler zijn verlies durft te nemen en het kan accepteren dat de scheidsrechter een fout maakt.” WDS’19 heeft voor zijn spelers en jeugdtrainers sterk behoefte aan professionele training en zo hebben beide partijen elkaar gevonden.

LIEJAN VAN HOREN

Sedat heeft een lange voetbalcarrière achter de rug. Hij heeft onder andere gespeeld bij Jong Turkije, Baronie, Willem II en RBC. Tijdens die carrière heeft hij zelf blessures opgelopen en anderen geblesseerd zien raken.
Hij weet dan ook niet alleen hoe een blessure kan ontstaan maar ook hoe die kan worden voorkomen. Die ervaringen en de cursussen UEFA A, B en C van de KNVB Academie maken hem tot een allround coach. Naast zijn activiteiten voor PS Sports & Events is hij ook jeugdtrainer bij het B1-elftal van NAC.


Sedat voetbalt

Talent

“Of een kind een aankomend talent is, kun je zien aan een aantal dingen”, zegt Sedat. “Zo’n kind voetbalt graag en is leergierig. Bovendien pikt het nieuwe technieken snel op en kan het die na korte tijd goed uitvoeren.”
Elke zondagochtend van 09.30 tot 11.00 uur staat Sedat met zijn pupillen op het sportpark Paradijs. “Alle coaches van WDS’19 mogen dan met me meelopen om te zien hoe ik een training geef. Daar kunnen ze van leren.”

Meer dan voetbal

Naast het coachen van jong voetbaltalent geeft Sedat personaltraining en bootcamps. Een bootcamp is fitnessen in de buitenlucht, waarbij uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit ontwikkeld worden. Personaltraining bestaat uit op maat gesneden adviezen over beweging en voeding, bijvoorbeeld bij overgewicht. Voor kinderfeestjes organiseert PS Sports & Events voetbal- of bootcamp clinics.

Meer informatie over PS Sports
& Events op http://voetbalschool.pssports.nl.

Bron: HBNieuws, 30e jaargang, nr 16- 26 september 2013